Kivi, banán, orechy, med, škorica
Tieto raňajky vznikli úplnou náhodou (aj keď náhody nejestvujú), ale boli sme mimo domov, a v raňajkovom bufete som si nevedela nič vybrať. Tak som začala prechádzať okolo stolov a predstavovala som si jednotlivé chute. Vyskladala som si tanier s kivi, banánom, mandľovými lupienkami a to všetko som poliala medom. Vznikli z toho vynikajúce, na dlhú dobu zasycujúce raňajky, ktoré som doma rozšírila o mletú škoricu. Milujem jej chuť a viem, že posilňuje energiu vnútorných orgánov, preto sa v mojich receptúrach veľmi často vyskytuje. Nakrájajte si dve – tri kivi na kolieska, pridajte k tomu na kolieska nakrájaný banán, posypte mletými mandľami alebo mandľovými lupienkami, pridajte mletú škoricu (nemusí byť) a dve-tri lyžice medu. Tieto raňajky sú sladké. No medu sa obávať nemusíte. A čo je najdôležitejšie, dámy, ktoré denne museli mať niečo sladké, po týchto raňajkách chuť na sladkosti pominie.
Banány mi chutia keď sú zrelé. Tie s malými hnedými škvrnkami sú na trávenie najlepšie. Majú vysoký obsah vitamínov A, C, D a E. Minerály železo, fosfor, vápnik, meď síru, horčík a draslík.
Kivi je vynikajúci zdroj vitamínu C. Je silným antioxidantom, dodáva telu dobrú náladu, zabraňuje zápalom, pôsobí veľmi dobre na stav našej pleti a pokožky. Čo je ale najdôležitejšie, významne sa podieľa na absorbcii železa z potravy, pomáha pri detoxikácii a odbúravaní ťažkých kovov z tela. Zabezpečuje zvýšené spaľovanie tukov na získanie energie prostredníctvom syntézy karnitínu. Preto ľudia, ktorí sa dali na môj stravovací program likvidovali tuk pri zachovaní svalovej hmoty. A keďže kilo tuku je do objemu skoro 5× viac ako kilo svalovej hmoty, častokrát ženy zišli z váhy dole iba tri kilogramy, ale ich konfekčná veľkosť sa znížila aj o dve čísla.