Kúsky kuracích pŕs marinujeme v lyžičke oleja (najlepšie olivového) spolu s lyžičkou kurkumy alebo kari korenia. Mäso pred použítím pomelieme. Umyjeme, očistíme a nastrúhame štvrťku zeleru, pridáme žĺtok, soľ, čierne korenie a mletú rascu. Premiešame s mäsom. Vypracujeme zmes, z ktorej tvoríme malé karbonátky (cca 3–4 cm). Z oboch strán do zlatista opečieme na rastlinnom oleji. Ako prílohu môžete podávať zeleninový šalát, dusenú zeleninu so zelerom alebo zelerové hranolky (recept nájdete v knihe Najedzte sa do štíhlosti, rozšírené vydanie, OTA 2011).
Zeleninová polievka
Táto polievočka je sýta, chutná a doslova elixír zdravia a vitality.
Najemno nastrúhajte jednu mrkvu, petržlen, štvrťku kalerábu a štvrťku zeleru. Na olivovom oleji orestujte jednu cibuľku, pridajte nastrúhanú mrkvu. Chvíľku spolu restujte, potom pridajte petržlen, kaleráb a zeler. Ochuťte soľou, mletým čierným korením, mletou rascou, zalejte vodou a prevarte. Pridajte na kocky nakrájanú cuketu a nechajte ešter raz prejsť varom. Odstavte od ohňa a pridajte nasekanú petržlenovú vňať.
Kuracie karbonátky so zelerom
Kúsky kuracích pŕs marinujeme v lyžičke oleja (najlepšie olivového) spolu s lyžičkou kurkumy alebo kari korenia. Mäso pred použítím pomelieme. Umyjeme, očistíme a nastrúhame štvrťku zeleru, pridáme žĺtok, soľ, čierne korenie a mletú rascu. Premiešame s mäsom. Vypracujeme zmes, z ktorej tvoríme malé karbonátky (cca 3–4 cm). Z oboch strán do zlatista opečieme na rastlinnom oleji. Ako prílohu môžete podávať zeleninový šalát, dusenú zeleninu so zelerom alebo zelerové hranolky (recept nájdete v knihe Najedzte sa do štíhlosti, rozšírené vydanie, OTA 2011).
Kurkuma je korenie, ktoré čistí krv a vylučuje nahromadené plyny. Ľudia, ktorí majú problémy s pečeňou by si toto korenie mali do jedál pridávať ešte častejšie.