BIO biely jogurt s medom, orechmi a mletou škoricou
Tieto raňajky mám veľmi rada, ale keďže som nulka, dávam si ich iba raz za čas, keď si ich moje telo vyslovene žiada. Je to naozaj tak. Ak sa budete stravovať iným spôsobom ako doteraz, po čase sa vám vráti ten „základný inštinkt“, keď vycítite, čo vám chýba.
150 gramový BIO biely jogurt vyklopím do taniera, pridám tri polievkové lyžice medu, tri – štyri polievkové lyžice pomletých mandlí a štipku mletej škorice. * Jogurt *, keď je čerstvý, je zásaditý. Časom sa však stáva kyslým a vďaka baktériám je ľahšie stráviteľnejší ako mlieko. Tieto baktérie blahodárne pôsobia na črevnú mikroflóru a tiež pomáhajú pri vstrebávaní rôznych telu prospešných živín. Prekysľujúci účinok jogurtu vyrovnáme pridaním * mandlí * a * medu *, lebo mandle sú jedinými zásaditými orechmi a med je jediným zásaditým sladidlom. * Škorica * pomôže pri trávení.
Tak nech sa páči, ochutnajte niektorý z týchto receptov, a rozhodnite sa, či budete robiť dobre svojmu telu (a aj chuťovým bunkám), alebo ostanete pri bežnej, ale často nie správnej strave.
Je dôležité mať na pamäti, že toto NIE JE DIÉTA. Diéta je o krátkodobej zmene stravovania, kedy chceme šetriť niektorý vnútorný orgán, aby sa zregeneroval. Ja vám ale ponúkam spôsob stravovania, ktorým si do tela dopravíte všetky potrebné vitamíny a minerály, vyrovnáte vnútorné pH, prestanete mať neovládateľnú chuť na sladké. Dostanete sa do kondície, získate stratenú energiu a výrazne zlepšíte svoje zdravie. Je však potrebné, aby ste si uvedomili kto je zodpovedný za váš súčasný stav. Či už zdravotný alebo estetický problém. Pravdivo si na túto otázku odpovedzte, a už sa nebudete môcť na nikoho a nič vyhovárať. Potom už len potrebujete odhodlanie, vytrvalosť a disciplínu, a v relatívne krátkom čase môžete stratiť až 1/5 váhy, ktorú v tele predstavuje lepok (z bieleho pečiva a múky), cukor a prekyslenie, ktoré spôsobuje zadržiavanie vody.
Poznámka: Tu, na tejto web stránke, ani v knihe, nie je mojim prvotným cieľom poskytnúť presné receptúry jedál. Naopak, dávam priestor vašej fantázii. Pridajte alebo uberte korenie, soľ, ingredienciu. Dôležité je vychádzať zo základných systémov stravovania.